Golfnytt

På förekommen anledning ...

Vill vi påminna om att systemet ignorerar dubbletter. Du kan således inte ersätta en bokning med en ny bokning. Använd bokningens epostbekräftelse om du behöver ändra en uppgift i din bokning.

Läs mer under rubriken Bokningsformuläret nedan!

Herrar 70+ Röd Tee

Hittills har konstanten 6 schbablonmässigt dragits av vid val av Röd Tee. En utredning visar att denna schablon tycks vara mindre relevant. Kommande säsong kommer vi att använda en algoritm för att dynamsikt beräkna antalet erhållna slag. Då endast ett fåtal banor har infört slope för röd tee herrar applicerar vi ett genomsnitt på övriga banor

Läs mer om de nya beräkningarna under HCP-Nytt nedan!

HCP-Nytt

Det finns mycket att läsa om det nya hcp-systemet som införs under 2020 på https://golf.se/handicap.

För oss “utlandsspelare” gäller det att fortsätta rapportera alla hcp-ändringar och fylla i varje banas Course Rating (CR) och Slope Rating (SR).

Du hittar CR och SR för alla banor AHN Golf spelar på under MITT GOLFFÖRBUND.

Avbokning av starttid - krav på ersättning av spelare!!!!!!!

Vid avbokning från tävling efter publicering av startlistan kommer AHN Golf kräva att de avbokande ersätter AHN Golf med full greenfee för speltillfället. Kravet grundar sig på för AHN Golf förlorade intäkter, då med golfklubbar avtalade antal spelare inte kommer till start, och att AHN Golf förlorar momentum i förhandlingar om starttider och greenfees.

Önskemål om sen eller tidig start

På bokningsformuläret kan du läsa:

"Allt för många vill ha "sen starttid", ange detta önskemål endast om det är ytterst nödvändigt! Ange gärna om du vill ha tidig starttid."

Har ni speciella skäl (tandläkare, bridgespel med AHN t ex) kan ni givetvis begära tidig eller sen start. Då kan vi också reservera eventuella vinster på dagens golfrunda för senare avhämtning.

Bokningsformuläret

Ny information på bokningsformuläret:

Detta betyder att du kan göra ändringar i din bokning så länge du har kvar din bokningsbekräftelse i din inkorg. Har du glömt att ange Buggy eller Röd Tee? Eller kanske markerat D i stället för H? Korrigera detta via bokningsbekräftelsen!

NYA REGLER!

Ladda ner appen Rules of Golf 2019 till din smarta mobil. Där finns det mesta i lättbegriplig och informativ form.